13 Aralık 2012 Perşembe

Bitkisel Zayıflama Çayı Tarifleri

MATE YAPRAĞI (Ilex paraguariensis):
Mate çok eskiden beri kullanılır. Önceleri, yerliler, yeşil yaprakları çiğnemekle yetinirlerdi. Şimdi bir fincan kaynar suya 1-2 kahve kaşığı toz mate konarak çay gibi içilir. Güney Amerika’da çok kullanılan bir içecektir. Mate yaprağı piyasada genellikle gıda maddesi olarak bulunmakta olup, kavrulmuş veya kavrulmamış (yeşil) mate çayı vardır. Kavrulmuş mate çayının tadı normal fermente siyah çayınki gibiyken, kavrulmamış çay yeşil, non-fermente çaya tekabül eder. Paraguay Çayı olarak da tanınır..
FUNDA YAPRAĞI (Calluna Vulgaris ):
İshali keser, idrar söktürür.
Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Nikriste de faydalıdır.
Anne sütünü artırır.
Lapası, ağrıları keser.
Zeytinyağı ile hazırlanan merhemi, çıban ve egzamada faydalıdır.
Böbrek-idrar yolları, sindirim sistemi, karaciğer-safra sistemi, solunum sistemi hastalıkları, prostat büyümesi, vajina akıntısı, ishal, karın ağrıları, gut hastalığı, romatizma, öksürük, soğuk algınlığı, huzursuzluk, yara bakımında, ateş, dalak hastalıklarında, idrar söktürücü olarak,
Böbrek ve idrar yolları taşlarının önlenmesinde, konjunktiva enfeksiyonlarında göz banyosu olarak, ter söktürücü olarak etkisizdir.
Kombinasyon bileşeni olarak ise şeker hastalığı, adet şikayetleri, menopoz şikayetleri, sinirsel bitkinlik, hazımsızlık, dolaşım bozukluklarında etkisizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder